Verwarmen via warmtepompen is een duurzame en betrouwbare manier om uw woonhuis of bedrijf te verwarmen of verkoelen. Om de juiste warmtepomp te kunnen selecteren, zijn er verschillende aspecten van belang: bouwmethodiek, isolatiewaardes, ventilatiesystemen en het afgiftesysteem (vloerverwarming of radiatoren). Bij Celsius hebben we ervaring met verschillende typen warmtepompen en alle factoren die daarbij komen kijken: daarom kunnen we u van een compleet advies voorzien als u met een warmtepomp wil gaan werken. 

Heeft u vragen over de werking van warmtepomp? Neem vooral contact met ons op, wij helpen u graag verder.

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp is een logische keus wanneer u graag van het gas af wil: je klimaatimpact wordt een stuk kleiner doordat de warmtepomp de warmte uit de lucht, bodem of het grondwater haalt. Vervolgens zorgt de warmtepomp dat het water in een bruikbare temperatuur wordt verwarmd, en dit doet hij heel efficiënt: van 1 kWh stroom maakt een warmtepomp 2 tot 5 kWh warmte. Wil jij je huis verduurzamen en twijfel je over de beste oplossing? Neem vooral een kijkje op de website van Milieu Centraal: daar staan praktische tips en een stappenplan voor het kiezen van de beste warmtepomp. 

Vragen of advies nodig?

Neem vrijblijvend contact met ons op

Verwarmen én verkoelen

Naast het verwarmen, kun je met een warmtepomp je ruimte óók verkoelen. Bij Celsius hebben we ons gespecialiseerd in het actief koelen van woonhuizen en bedrijven door middel van een warmtepomp: op deze manier heb je geen separate airco meer nodig. Het is dus ook de duurzame oplossing op warmere dagen. 

Waarom een warmtepomp?

Advies nodig?
Advies nodig?

Neem geheel vrijblijvend contact met ons op.