Duurzaam

Er is steeds meer vraag naar duurzame energie, in de afgelopen jaren is er een grote ontwikkeling geweest in de systemen om de energie vanuit onze directe leefomgeving rechtstreeks aan woningen, gebouwen of de industrie te leveren. De meest bekende bronnen zijn de zon en wind. Ook de bodem en de omgevingslucht zijn duurzame energiebronnen.

Een van de systemen die Celsius levert om uw woning duurzaam te verwarmen en te voorzien van warm water, zijn zonnecollectoren. Met de goede installatiesystemen en het juiste advies dat Celsiusu geven kan, zal de zon, de duurzame energie die in uw omgeving voor handen is, gebruiken om uw woning te verwarmen.

Met een warmtepomp kunt u uw woning zelfs duurzaam verwarmen als het buiten 15 graden vriest. Een warmtepomp maakt gebruik van warmte uit de lucht of bodem. Deze bron (grond- en oppervlaktewater, buitenlucht en ventilatielucht) is onuitputbaar en kosteloos beschikbaar. Een warmtepomp gebruikt wel elektriciteit of gas, maar de benodigde energie is veel lager dan bij een gasgestookte HR-ketel. Tevens komt u in aanmerking voor subsidie als u een warmtepomp gebruikt om uw huis te verwarmen en te voorzien van warm water.

Pelletkachels

05 pelletkachelsOok levert Celsius pelletkachels in veel verschillende modellen en maten. Een pelletkachel is een volautomatische kachel die gestookt wordt op pellets. Pellets zijn brokjes samengeperst houtafval. De prijs van pellets is zeer stabiel, er wordt steeds meer afvalhout verwerkt tot pellets en de prijs is niet afhankelijk van de olieprijs. Uw woning verwarmen met een pelletkachel is goedkoop, CO2 neutraal, sfeervol en door de volautomatische pelletkachels ook nog eens gemakkelijk. 

Celsius komt graag bij u langs voor uitgebreid en vrijblijvend advies. We zullen u de voor- en nadelen van de verschillende duurzame systemen uitleggen en samen het systeem kiezen dat het beste bij uw woonsituatie past.